2012. május 5., szombat

Most már komolyabban.....

Most már komolyabban, azaz a komolyabb munkáimról. Ahogy teltek a hónapok, mindig találtam a neten új, valami extra képet, cikket. Ekkor gondoltam arra, hogy kipróbálok valami nagyobb munkát.
Neki is láttam. Nagy volt az öröm, elég jól haladtam, de a végső kézi tűzés azért megizzasztott.

Madaras fa lilában

Egy kis részlet.
Van rajta tűzés, hímzés. Minden. Az alap ötlet egy -azt hiszem - szövött kép volt, ezt álmodtam át foltra. A színek sem hasonlítanak az eredetire, talán az elrendezés igen. Megkockáztatom.:))))
A tűzés olyannyira " jól" sikerült, hogy a hibákat, csomókat egy külön hátlappal kellett jótékonyan eltakarnom , de ez hál Istennek nem látszik meg rajta. Szóval megjegyezni: mire jó a hátlap!
Igazi nagy munka volt, azóta sem hiszi el senki, hogy ez volt az első. Persze egy fő foltos azért észreveszi....
Nekem a mai napig nagyon tetszik. nem is váltam meg tőle. De lenne az a pénz...

 Ez után teljesen beleestem a faliképek- azaz eladhatatlanok - bűvkörébe. Sok képet, könyvet forgattam, amíg rám nem talált a szecesszió. Egy apró réz doboz volt a kiindulópont. Pontosabban egy doboznak a rézdomborítással készült teteje.
Szecesszió
Hogy a gyöngyök is látszódjanak....
Ez lett belőle. A technika a fordított applikáció. Került rá gyöngy és flitter is. Megkínlódtam vele, de nagyon mutatós lett. Annyira, hogy mindenki, aki látta a munkáimat, ebbe esett bele egyből. Bosszúból eladtam! . A bosszú a képnek szólt, mert annak akinek eladtam végül szeretettel adtam át. Azóta sem bántam meg, de már tervezek egy hasonlót....